tomzijlstra.nl

Gastenboek

16 berichten, 2 pagina's 
12-10-2013
Geplaatst door: Joris van Royen

Deel 1 van je boek

Hallo Tom,
Met veel genoegen, respect en herkenning heb ik het eerste deel van je trilogie gelezen!
Ik vond het onderhoudend, interessant, goed van structuur en ..... heel belangrijk voor een groot publiek ..... het leest "lekker"! Een goede mix van persoonlijke belevenissen, historische entourage en filosofische bespiegelingen. Mijn grootste compliment gaat uit naar je zorgvuldige en fraaie taalgebruik met mooie tekstvondsten; daarvan heb ik echt genoten. Ik vroeg me geregeld af wat fictie en wat werkelijkheid is. Ik denk dat het laatste het eerste overtreft. Ook de opmerkelijke situaties als het auto-ongeluk van Jelte en het gedicht "Herkenning" van Van het Reve; die kun je eigenlijk niet bedenken... Ik kijk uit naar deel 2!
Groet, Joris

04-10-2013
Geplaatst door: Tom Zijlstra

E-book

Hallo Eve en anderen,
Deel 1 ('Lucas scholier' is nu als e-book te koop via Boekenroute.nl.
Het kost EU 6,99. Dit is de URL: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=34729

23-08-2013
Geplaatst door: Eve

E-book

Het is jammer dat het boek niet als (digitaal- en goedkoper) E-book te verkrijgen is.
Zit dit er nog in?
Ik koop nl geen paperbooks meer... zeker voor zeilers onderweg is dit dé oplossing!

met groet van een zeilend aandeelhouder

27-07-2013
Geplaatst door: Wouter Koning

...door een ontvankelijk brein

Tom:
met veel plezier heb ik de afgelopen week je romantische komedie gelezen. Vooral bewonder ik de beknoptheid waarmee je die jaren zestig weer oproept.
Die beperling betekent wel dat alle bijfiguren heel vlak blijven. Wat vond Mireille bv. van de twisten bij psychologie rondom oa Dolph Kohmstamm?

Je ontmoet in augustus 1968 bij de USF oa de onderwijskundige Walter, maar die was toen nog druk met zijn doctoraalscriptie over de wiskundige grondslagen van taalkunde. Ik kwam pas maart 1969 bij de USF in dienst (op universitaire subsidie).

Mijn herinnering aan de steundemo voor Tsjechie in aug 68 is ook anders dan de jouwe. Niet start en finish op Vreeburg, maar Janskerkhof (met Wouter Gortzak als sprekerd). Was je aant studeren?

Ernstiger vind ik je omissies bij de demo Johnson Molenaar. Die zaterdag hoor ik nog de yellende amsterdammers klagen over het utrechtse zeepsop (dat niet wilde meeroepen). Tenslotte zaten we met paar honderd lui op de stadhuisbrug, waar PSP-raadslid Rob van Gemert ons toesprak, met de prachtige peroratie: Äls de nederlandse regering mog langer de USA blijft steunen. breekt de revolutie uit!"- en ipv donderende bijval een luid gelach als antwoord kreeg.
Ik heb dit voorbeeld vaak gebruikt om de practische inslag van Utrecht in studentenbeweging en politiek te illustreren.

Eerlijk gezegd heb ik toen nooit geweten dat je geneeskunde studeerde (en zoveel deed voor Trophonios en Student - wat ik kort daarvoor deed).
Pas toen ik je jaren later zag op een Nacht v/d Poezie begreep ik dat je inmiddels al ziekenhuizen bestuurde. Met belangstelling kijk ik dus uit naar je verdere avonturen.

25-06-2013
Geplaatst door: Josée de J.

Je boek

Je boek heb ik in 3 avonden uitgelezen. Boeiend ! Nodigt uit om verder te lezen!

Stukjes herkenning wb de studie in Utrecht. Ik heb het nodige geleerd, van wat er zich 12 jaar voordat ik daar zat zo heeft afgespeeld in de studentenwereld.

12-06-2013
Geplaatst door: Jan van D.

Recensie

Ik heb je boek met veel plezier gelezen. Vooral het deel over Utrecht omdat het allerlei herinneringen opriep. Wat heb je er veel van vastgehouden! Had je dagboeken of heb je een fabelachtig geheugen? Je scholierentijd in Breda is ook erg herkenbaar, ik kan mijn eigen verhaal er zo naast leggen. Utrecht is interessanter omdat ik zelf stukken van je verhaal heb meegemaakt en vele plaatsen, gebeurtenissen en figuren herken. Je levert een aardig stukje geschiedenis van de studentenbeweging. Met je eigen soms verrassende commentaar. Sommige stukken vond ik eerlijk gezegd wat ver uitgesponnen en detaillistisch, zoals de liefdesgeschiedenissen en je trip naar Istanboel. Lijkt me ook veel moeilijker om daarover voor anderen te schrijven. Maar openhartig is het zeker. Dus ik ben zeer benieuwd naar het vervolg!